Onderscheidend beter zichtbaar!

Wat is een responsive website?

Geplaatst op 16 mei 2016

Tot ongeveer 8 jaar geleden bezochten mensen de websites enkel op grootte van pc’s en laptops.

Deze pc’s en laptops waren qua beeldschermformaat niet heel verschillend. Hierdoor kwamen de meeste websites op de beeldschermen wel goed naar voren.
Met de intrede van de smartphone begonnen mensen steeds vaker websites te bezoeken met hun mobiele telefoon. De websites die op een groter scherm nog duidelijk en functioneel naar voren kwamen, werden ineens lastiger te bekijken en maar al te vaak werd het mobiel beeldschermformaat lastig om bijvoorbeeld goed over een website te navigeren.

Simpel gezegd: een responsive website past zich aan ieder beeldscherm aan om uw bezoekers een zo optimaal mogelijke gebruikerservaring te bieden. Bezoekers blijven zo langer op uw website en zullen eerder over gaan tot een aankoop. Responive webdesign is een manier van ontwerpen om dit te realiseren.

In 2015 al meer online zoekopdrachten met mobiel dan pc

In 2015 waren er, zo blijkt uit Google Internal Data, in 10 landen waaronder de VS en Japan al meer zoekopdrachten op mobiel dan op de pc. Dit is een duidelijke trend voor andere landen die zal doorzetten gezien de alsmaar stijgende lijn van mobiele zoekopdrachten. Mensen vinden het ontspannen om lekker op de bank met hun mobiel te kijken naar nieuws, youtube, kleding etc. Vaak wordt de uiteindelijke aankoop nog op de pc gedaan, maar de beslissing tot welke aankoop er gedaan wordt is vaak al mobiel gemaakt in de oriëntatiefase. Tevens vindt een derde van alle mobiele verkopen direct plaats via een mobiele telefoon. Dat is een enorm percentage. U kunt als bedrijf dus niet meer om een mobiel vriendelijke, dus een responsive website heen.

Responsive website voor je positie in Google

Google vindt het zeer belangrijk dat uw website voldoet aan de eisen die gesteld worden aan de mobiele weergave. Het is zeer slecht voor uw positie in Google wanneer uw website niet responsive is.  Het gaat er in deze om dat alle pagina’s van uw website afzonderlijk goed scoren op een mobiele telefoon. Pagina’s die niet mobiel vriendelijk zijn, zullen dit merken in hun positie in Google.

Wij van Compleet Web leveren onze websites, webshops en affialiate websites standaard responsive aan zodat u zich hier geen zorgen over hoeft te maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *