Onderscheidend beter zichtbaar!

Boosheid om Google afbeeldingen deal

Geplaatst op 16 februari 2018

Google afbeelding bekijken rechtszaakGoogle heeft het voor mensen moeilijker gemaakt om foto’s te bekijken vanaf ‘’Google afbeeldingen’’
Getty Images diende een klacht in bij de Europese Commissie en beschuldigde Google van concurrentiebeperkende praktijken. Google geeft aan dat het een aantal functies uit het zoeken naar afbeeldingen heeft verwijderd, inclusief de knop “afbeelding bekijken”. Critici geven aan dat dit een stap terug is in de online vrijheid zoals wij deze kennen.

 

Waarom klaagde Getty Images?

Getty Images is een website met stock afbeeldingen die het werk van fotografen en illustratoren verkoopt aan bedrijven, kranten en omroepen.

Getty Images klaagde dat de zoekfunctie van Google het voor mensen te makkelijk maakte om Getty Images-afbeeldingen te vinden en gratis te gebruiken, zonder de juiste toestemming of licentie.

Mensen konden afbeeldingen van Getty Images  vinden en bewerken, hoewel niet in hoge kwaliteit en meestal met een watermerk , zonder de Getty Images-website te bezoeken.

 

Hoe heeft Google gereageerd?

Als onderdeel van de overeenkomst met Getty Images is de knop “afbeelding bekijken” verwijderd. Hoewel het voor mensen nog steeds gemakkelijk is om een ​​afbeelding te bekijken en te downloaden worden mensen nu aangemoedigd om de betreffende website te bezoeken die wordt weergegeven om de afbeelding te bekijken. Google geeft aan dat dit zal “helpen om Google gebruikers en nuttige websites te verbinden”. Het verwijderde dus ook de knop “afbeelding bekijken”, wat een gemakkelijke manier was om grotere kopieën van foto’s te vinden.

 

Slecht idee

Wat geeft Google aan na veel vragen die werden gesteld naar aanleiding van deze kwestie? Google geeft aan: ja, bovenstaande veranderingen komen voor een deel door onze schikking met Getty Images deze week,”. “Ze zijn ontworpen om een ​​balans te vinden tussen het bedienen van gebruikersbehoeften en publiciteitsproblemen van de uitgever, beide stakeholders die we belangrijk vinden.”

Maar critici geven aan dat de veranderingen “vreselijk”, “gebruikersonvriendelijk” en “het product degraderen”.

Een greep uit de reacties, zoals deze op Twitter:
“Dit is een vreselijk idee. Je vindt een afbeelding op Google Afbeeldingen om vervolgens  het beeld niet gewoon te kunnen bekijken zoals eerder het geval was, je moet dooklikken naar de website waar de afbeelding te zien is”, zei een gebruiker op Twitter. “Als je het hebt over het vernietigen van je eigen succesvolle dienst.”

Veel mensen suggereren dat je beter  concurrerende beeldzoekmachines kunt proberen, zoals Bing, die nog steeds een knop ” afbeelding bekijken” hebben. Anderen wezen erop dat het rechts klikken op een afbeelding in de Chrome-browser van Google, en het klikken op “open afbeelding op nieuw tabblad” de ontbrekende functie kan ‘’vervangen’’.

Wat vind jij? Zoek je nog in Google of liever in een andere zoekmachine als Bing??

 

 

Reacties

 1. Marloes schreef:

  Wat een gezeur zeg van dat bedrijf. Ik red mij er nog aardig mee en alsjeblieft geen Bing!

  1. Ron Slaats schreef:

   Google heeft ook zeker nog onze voorkeur Marloes.

 2. Jolanda schreef:

  Bedankt voor het artikel. Goed om hier meer over te lezen. Was me er nog niet zo bewust van.

  1. Ron Slaats schreef:

   Graag gedaan Jolanda!

 3. Richard schreef:

  Niet veel van gemerkt eigenlijk.

  1. Ron Slaats schreef:

   Dat kan natuurlijk Richard, wij vinden het ook niet zo vervelend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *